Napkollektor

2014.09.26 14:56

Melegvíz-előállítás és fűtésrásegítés

Napjainkban a gyors ütemben emelkedő energiaárakkal szemben a megújuló energiaforrások használata már valóban megtérül. A Wagner cég termékei az állandó termékfejlesztés mellett megfelelnek a legmagasabb szintű minőségi követelményeknek is. A szolártermikus berendezések alkalmazásával nem csak pénzt takaríthatunk meg, hanem nagymértékben hozzájárulunk környezetünk védelméhez is.

Tudta, hogy egy átlagos családi ház CO2 kibocsájtásának jelentős részét a használati melegvíz és a fűtési energia előállítása teszi ki? Ez akár 30-40%-kal is csökkenthető napkollektorok alkalmazásával.

A napenergia felhasználásának ezen kívül számos pozitív üzenete is van:

- a tiszta energia használatával innovatív és előretekintő gondolkodást közvetítünk
- napkollektoros rendszer telepítésével növeljük ingatlanunk értékét
- tiszta, megbízható és zajmentes rendszer tulajdonosává válunk
- csökkentjük az energiaszolgáltatóktól való függőségünket is

 

A Földre érkező összes energia a Napból származik.

A direkt és a szórt sugárzás hővé alakítása után az energia az épületek vagy medencék fűtésére és használati melegvíz előállítására használható fel.

A Wagner & Co. erre a célra gondosan optimalizált kollektort fejlesztett ki. Egy egyszerű fekete felület a rá eső hullámhosszú napsugarak 88%-át nem tudja hasznosítani, míg napkollektoraink abszorber felülete csupán 5% felhasználatlan napenergiát juttat vissza a környezetbe. Az AR jelzésű kollektorok speciális 4 mm-es tükröződésmentes üvegborítással készülnek, melynek fényáteresztő képessége 96%! Ennek köszönhetően 10%-kal magasabb hozam érhető el a hagyományos szolárüveggel fedett kollektorokhoz képest.


A kollektorok által termelt hő hőcserélőn keresztül egy vízzel töltött tárolót melegít. A megtermelt energia napközben eloszlik a tárolóban, a nap végén pedig a fürdőszobában vagy a konyhában a napból nyert energiával felmelegített vizet használhatjuk fel.

A napenergia hasznosítás új dimenziója - a használati melegvíz előállítása mellett - a családi házak fűtés-rásegítése és kültéri vagy beltéri úszómedencék vizének melegítése. Az optimális napkollektor felület képes az év nagy részében az úszómedence vizét a meghatározott hőmérsékleten tartani, jelentős energia megtakarítást eredményezve. Különlegesen kialakított tárolóinkkal, esetleg több tároló felhasználásával a fűtési időszakban az épület fűtése is részben megvalósítható.